Θα το ξαναπούμε άλλη μια φορά. Η κατοχύρωση ενός κομματιού,στίχου κλπ γίνεται μονο με δημόσια εκτέλεση. Πχ το ανέβασμα στο youtube θεωρείται δημόσια εκτέλεση. Κανένας άλλος τρόπος δεν θα σας καλύψει. Πόσο μάλλον μια ξένη σελίδα που δεν έχει καμια δικαιοδοσια στην ελλάδα.
Απο την σελίδα της αεπί...
3. Πώς κατοχυρώνεται η πνευματική μου ιδιοκτησία πάνω στο έργο μου ; Η ιδιοκτησία πάνω σε ένα πνευματικό έργο, σύμφωνα με το νόμο, κατοχυρώνεται μόνο από τη «δημοσίευσή» του. Για παράδειγμα, μία μουσική σύνθεση κατοχυρώνεται, είτε από τη στιγμή που θα γίνει προσιτή στο κοινό μέσω μίας δισκογραφικής παραγωγής, είτε μέσω μίας συναυλίας, είτε μέσω μίας εκτέλεσης στο ραδιόφωνο ή στην Τηλεόραση ή και στο Διαδίκτυο.
Το email και πιθανώς και τα μυνήματα στο fb θεωρούνται αλληλογραφία και μπορεί να σταθεί στο δικαστήριο σαν στοιχείο αν φτάσετε μέχρι εκεί. Και επειδή ειμαι συνθέτης χρόνια να σας πώ το εξής. Τις περισσότερες φορές ο συνθέτης θα σας ζητήσει αλλαγές στον στίχο. Οπότε και να ίσχυε η κατοχύρωση με τους τρόπους που είπατε, το κομμάτι πιθανός θα αλλάξει.Εγώ πάντα ζητάω τον στίχο στο μαιλ μου για να ειναι καλυμένος ο στιχουργός όπως και αν δεν ξέρω κάποιον καλά του στέλνω το δείγμα επίσης απο το μαιλ.
[ τροποποιήθηκε από τον/την panosdk, 24-10-2017 03:24 ]