ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997
    αρχική > e-Περιοδικό > Aρθρα

    Περί Rock και μία απαντηση!

    Διαβάζοντας πέρσι το άρθρο του Οrfeus με τίτλο Περί Rock και λαμβάνοντας υπόψιν κάποιες συζητήσεις που κατά καιρούς έχω κι εγώ ο ίδιος κάνει πάνω στο Rock (ή Ροκ), άρχισα να ψάχνω τρόπους να εκφράσω αυτά τα οποία πιστεύω και φυσικά έρχονται σε αντίθεση με τα γραφόμενα του Orfeus...
    Γράφει ο Δημητρης (chorrer)
    2 άρθρα στο MusicHeaven
    Πέμπτη 08 Νοέ 2007
    ...Έτσι λοιπόν έψαξα (και πάλι) το διαδίκτυο, μουσικές βιβλιοθήκες, εγκυκλοπαίδειες μήπως και βρω τα κατάλληλα βοηθήματα, εργαλεία να εκφραστώ καλύτερα......κι όπως ήταν αναμενόμενο , Τζίφος!!!

    .......Κι εκεί που ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω, έτυχε να μπω σε ένα site , να διαβάσω (για πολλοστή φορά) ένα θέμα σχετικά με το Ροκ και τελικά να απαντήσω....όταν λοιπόν διάβασα το post που είχα κάνει αποφάσισα ότι μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να γράψω μια καλύτερη τοποθέτηση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα....το παραθέτω αυτούσιο:

    ...Καταρχήν να πω ότι ανήκω στην "παλιά γενιά" κι ότι είμαι "ροκάς" (και τα 2 με εισαγωγικά , καθότι τα χρησιμοποιούμε πλέον σαν ταμπέλες κι όχι σαν ουσία). Έχω διαβάσει κατά καιρούς μυριάδες τόπικ που ασχοληθήκαν κι ασχολούνται με το συγκεκριμένο θέμα....και βέβαια πάντα η ίδια κατάληξη: 3 στρατόπεδα, ένα υπέρ, ένα κατά κι ένα στη μέση κι η βασική ερώτηση (τι είναι ροκ?) πάντα αναπάντητη...κι όχι δεν ξεκίνησα να γράψω αυτό το άρθρο με την ιδιότητα του ειδήμων, ούτε με την ιδιότητα του μέντορα...θέλω απλά να παραθέσω τη δικιά μου εμπειρία από αυτό που ονομάστηκε πρώτα "ροκ" και μετά "ελληνικό ροκ" .

    ....ήθελα λοιπόν να αναφερθώ στην δεκαετία του 80, τότε που το ροκ στην Ελλάδα άρχισε να γίνεται κίνημα και να πεθαίνει σαν κίνημα στο εξωτερικό. Την εποχή εκείνη εδώ στο Ελλάντα άρχισαν να μαζεύονται σε διαφορά underground μέρη (Σαμοθράκη, Μάταλα, Ίος, μοτοσικλετιστικές συγκεντρώσεις, πρώιμα river party,κλπ) άτομα με σκισμένα ρούχα, ξεθωριασμένα τζιν, μακριά μαλλιά, σκουλαρίκια, κλπ....μην φανταστεί κανένας ότι έκαναν κάποιου είδους επανάσταση, απλά βρισκόντουσαν όλοι μαζί, έπιναν διάφορα παράνομα και νόμιμα , κάποιοι από αυτούς παίζανε και μουσική, το βράδυ όλοι μαζί στην συναυλία χτυπιόντουσαν σαν τα κοτόπουλα , βγάζοντας από μέσα τους όλα αυτά που τους καταπίεζαν, αντιδρούσαν στα κατάλοιπα της χούντας τραγουδώντας όσο πιο δυνατά μπορούσαν κι έψαχναν απεγνωσμένα για ανθρώπους με πιο ανοιχτά μυαλά, για ουσιαστική επικοινωνία, για αληθινή διασκέδαση και πραγματική φιλιά......Να μην ξεχνάμε ότι τις εποχές εκείνες αν αφαιρέσεις την Αθήνα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, η ροκ μουσική , τα μακριά μαλλιά κι οι μηχανές ήταν κάτι κατακριτέο που όλοι οι μπαμπάδες κι οι κυράτσες κοιτούσαν αυτούς τους τύπους με μισό μάτι κι η αστυνομία όταν έβλεπε Μαλί πάνω από 10 πόντους μάκρος , πρώτα σε χτυπούσε και μετά ζητούσε ταυτότητα.

    ...Εκείνη την εποχή λοιπόν δεν υπήρχε ίντερνετ ούτε καν ραδιόφωνο έτσι ώστε να ακούσεις τέτοια τραγούδια, πόσο μάλλον για να ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις στα κοινωνικά και μουσικά δρώμενα....φανταστείτε ότι δεν είναι λίγοι , οι άνθρωποι σαν κι εμένα που ξέρω σχεδόν όλα τα τραγούδια των ACCEPT και των Iron Maiden (που είχαν βγει τότε) και παρόλα αυτά δεν ξέρω ότι είναι δικά τους....δηλαδή όταν ακούω ένα τραγούδι εκείνης της εποχής , το μουρμουρίζω και το σιγοτραγουδάω αλλά δεν γνωρίζω ποιανού είναι !! ....αυτό συνέβαινε επειδή τότε για να ακούσουμε κάποιο τραγούδι είτε θα το πετυχαίναμε σε κάποιο τοπικό πειρατικό σταθμό (που τα παιδιά που έκαναν εκπομπή δεν μιλούσαν γιατί οι τοπικές αρχές μπορούσαν να τους αναγνωρίσουν από τις φωνές τους) είτε από κάποια συλλογή τραγουδιών που έκανε κάποιος που μάζεψε λεφτά και πήγε σε ένα δισκάδικο και τα έγραψε σε κασέτα και μετά την μοίρασε σε όλους μας (χωρίς βέβαια να αναγραφεί συνήθως όνομα και τίτλο δημιουργού και τραγουδιού) ...ίσως αυτά να φαίνονται πλέον σαν επιστημονική φαντασία σε πολλούς από εσάς αλλά αν θα ρωτήσετε ανθρώπους που έζησαν εκείνες τις εποχές (και βέβαια είχαν σχέση με το άθλημα) θα σας τα επιβεβαιώσουν.

    ...Τέλος πάντων , με αυτόν τον τεράστιο πρόλογο ήθελα να καταλήξω στο γεγονός ότι τότε δεν ήταν η μουσική που καθόριζε/όριζε/δήλωνε/ταμπελοποιούσε το Ροκ αλλά η γενικότερη στάση ζωής, το ντύσιμο , το φέρσιμο, η μηχανή, κλπ......εννοώ δηλαδή ότι γουστάριζες να ζεις με έναν τέτοιο τρόπο κι απλά άκουγες και την μουσική που έπαιζαν άνθρωποι που ζούσαν και ντύνονταν σαν εσένα...τόσο απλά , τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο....τότε δεν ξεχώριζες το ροκ σε 100 κατηγορίες και είδη , ούτε το Μεταλ σε 1000....εδώ καλά καλά δεν ξέραμε ποιο τραγούδι ήταν ποιανού...απλά κάποια σου άρεσαν και κάποια όχι.....δεν ντυνόσουν κάπως , ούτε μιλούσες κάπως επειδή άκουγες ροκ...αλλά επειδή ήσουν κάπως προτιμούσες/επέλεγες να ακούσεις και ροκ μουσική......κι αυτό το γεγονός είχε ένα πλεονέκτημα που δυστυχώς δεν υπάρχει πια....δεν μπορούσαν να σου πασάρουν τίποτα ψεύτικο , δεν μπορούσαν να σου πασάρουν τους Πυξ Λαξ σαν ροκ μουσική επειδή το λέει η εταιρία και τους παίζουν όλα τα ραδιόφωνα που (και καλά) παίζουν ροκ....δεν μπορούσαν να σου πασάρουν τους HIM για μεταλλάδες επειδή έτσι γραφεί το Metal Hammer.....γιατί στο φινάλε δεν σε ένοιαζε ποιοι ήταν , ούτε τι ταμπέλα τους φόρεσαν...αν σου άρεσαν τους άκουγες αν όχι τους αγνοούσες.

    ...Έτσι λοιπόν το να καθόμαστε σε ένα φόρουμ και να προσπαθούμε να βγάλουμε πόρισμα για το τι είναι ροκ και ποιος είναι ροκ, συζητώντας έχοντας ο καθένας στο μυαλό του διαφορετικά πράγματα χωρίς όλοι να τα έχουμε βιώσει είναι λίγο κουλό.

    ...Το ροκ πάνω από όλα ήταν βίωμα και σε κάποιους άρεσε και σε κάποιους άλλους όχι.
    ...όποιος γουστάρει να το ανακαλύψει το μόνο που έχει να κάνει είναι να ψάξει και να το βρει και να το ζήσει ...και στο τέλος ίσως να ανακαλύψει ότι δεν τον εκφράζει ρε φίλε..."υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να ζήσεις" κι ακόμα περισσότεροι όταν ζεις όπως γουστάρεις κι εκφράζεσαι.

    ...Το ροκ δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα, ούτε φοράει ταμπέλες...το ροκ έχει ταυτότητα κι ανήκει σε αυτούς που το νοιώθουν κι ας εκφράζονται σε όποια γλώσσα γουστάρουν.

    Υπάρχει ελληνικό ροκ όπως θα μπορούσε να υπάρξει και κινεζικό φλαμένκο κι ισπανικό τσάμικο...όταν μιλάμε μόνο για μουσική, γιατί στην ουσία η χώρα μπαίνει σαν επιθετικός προσδιορισμός προέλευσης στο είδος μουσικής που επέλεξαν να παίζουν οι εκάστοτε μουσικοί…..το αν το παίζουν καλά είναι άλλο θέμα γιατί μπορείς αντικειμενικά να πεις ότι οι Deep Purple παίζουν πολύ καλύτερα από τα Ξύλινα Σπαθιά κι ο Coverdale έχει απίστευτη φωνή μπροστά σε έναν Παύλο.

    Υπάρχει ελληνικό ροκ όπως υπάρχει κι αμερικανικό, αγγλικό, ισλανδικό, αλβανικό, κλπ... όταν μιλάμε για τρόπο ζωής γιατί στην ουσία εδώ κάποιοι επέλεξαν να ζουν με κάποιο τρόπο που τους εκφράζει .....το αν είναι αληθινό είναι και πάλι άλλο θέμα γιατί εδώ δεν μπορείς να πεις ότι οι AC DC κι ο Lemmy είναι πιο αληθινοί από τους ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και τον Άσιμο.

    .....Πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη.»

    Tags
    Μουσικά Είδη:MetalRockΜουσική Γενικά:ραδιόφωνοΚαλλιτέχνες:Πυξ ΛαξΞύλινα ΣπαθιάAC DCDeep PurpleIron Maiden



    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #10244   /   08.11.2007, 19:59   /   Αναφορά
    OUAOU
    #10245   /   08.11.2007, 20:40   /   Αναφορά
    emena me ekfrazei akrivws auto:

    "δεν ντυνόσουν κάπως , ούτε μιλούσες κάπως επειδή άκουγες ροκ...αλλά επειδή ήσουν κάπως προτιμούσες/επέλεγες να ακούσεις και ροκ μουσική.."

    kai gi'auto pistevo oti akoma ki an den fainesai stin emfanisi omoios me osous akoune rock, diladi akoma ki an den eheis makria mallia, den eheis mihani kai den foras skoularikia, boreis na kouvalas to rock mesa sou, na se ekfrazei kai na "eisai rock" san proswpikotita. To rock einai idiosygkrasia......einai otan htypaei i kardia sou grigorotera otan akous ta rock tragoudia pou s'aresoun...einai otan eisai 40 kai 50 kai treheis se mia synaulia gia na anevei i adrenalini opws anevaine otan isoun 20.....einai otan ta hronia ehoun perasei alla pisteveis akradanta oti boreis akoma n'allaxeis ton kosmo kai prospatheis......

    Afierwmeno s'opoion ehei zisei rock (estw kai gia ligo).

    Chorrer, to mono pou thelo na pw einai oti eimai 3 hronia megaliteri apo sena, alla ixera poios elege ta tragoudia pou akouga, ki otan akouga radiofono oi rock paragwgoi ontws milousan..........To 1994 pou eimastan foitites den einai poly makria pou na haraktirizetai ws "ekeines tis epohes".......An kai gia to "miso mati" symfonw, se mia ellada pou ebaine ston 21 aiwna!! Kai vevaia, den akougame kai den akoume rock epeidi mas lene na akousoume i epeidi to tragoudi einai tou tade sykgrotimatos, alla epeidi otan akoume to tragoudi aggizei tin psihi mas. To rock einai to poso kathara akous to einai sou otan sou milaei...............
    #10251   /   08.11.2007, 21:27   /   Αναφορά
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη σου, chorrer αν και πιστεύω ότι η Ροκ μουσική στις μέρες μας είναι σε απόλυτη καθοδική πορεία. Μιλάω για το σύνολό της και όχι μόνο για την ελληνική. Σπάνια τώρα πια βρίσκεις πραγματικά ροκ κομμάτια. Τα περισσότερα τώρα πια είναι μια ανάμειξη Pop και Rock. Δεν λέω βέβαια σε καμμία περίπτωση ότι είμαι αντίθετος σ' αυτή την ανάμειξη...Ίσα ίσα το αντίθετο... Προσωπική γνώμη...

    #10259   /   09.11.2007, 11:34   /   Αναφορά
    Δεν θα μπω στη διαδικασία της συμφωνίας ή της διαφωνίας με κανέναν.

    Αυτό το κάναμε (κάνατε) στο σχετικό topic.

    Απλά θα πω ότι ο καθένας ερμηνεύει τα πράγματα αναλόγως με την γωνία από την οποία τα κοιτάζει.

    Άλλος μιλάει για την ροκ σαν είδος μουσικής, άλλος για την στάση ζωής που χαρακτηρίζεται ροκ...

    Περισσότερη σημασία, όμως, νομίζω ότι έχει το πώς "αισθάνεται" κανείς. Οι "ταμπέλες" μάλλον περιττεύουν...

    Όσο για την "κατηγοριοποίηση" (ελληνική ή ελληνόφωνη ροκ), τα τσάμικα και τα φλαμένγκο... και πάλι, όπως νιώθει κανείς...

    #10265   /   09.11.2007, 15:59
    Ακριβώς !



    Όπως συμφώνησα με τον Οrfeus, έτσι θα συμφωνήσω και με σένα γιατί νιώθω πως το να σκεφτεσαι ή να ζεις Rock, σημαίνει πως δέχεσαι και αξιολογείς κάθε άποψη σε σχέση με αυτό που εκφράζει και όχι σε σχέση με τις αφίσες που κοσμούν το δωμάτιό σου.

    #10261   /   09.11.2007, 12:40   /   Αναφορά
    Εντάξει καμία αντίρρηση. Εκτιμώ όμως πως η υπόθεση Riock, δεν είναι θέμα για αντιπαράθεση. Ο καθένας το αντιλαμβάνεται όπως θέλει και του δίνει όποια αξία νομίζει πως μπορεί να του δώσει. Και αν υπάρχουν κάποιοι που χωνεύουν ότι τους ταΐζουν οι δισκογραφικές εταιρίες, είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό μου για να τους μαλώσω ή όχι. Έχω την δική μου άποψη που κάπου μπορεί να συμφωνεί με τη δική σου και κάπου όχι. Δεν έχει όμως τόση σημασία μια και οι δύο απολαμβάνουμε τη μουσική. Μας αρέσει και τη χαιρόμαστε.
    #10266   /   09.11.2007, 17:59   /   Αναφορά
    @xenia1972



    Οπως αναφερω και μεσα η περιοχη στην οποια εζησε ο καθενας μας παιζει κι αυτη ενα ρολο στα βιωματα. Στην δικη μου ας πουμε , μεχρι και το 90κατι δεν υπηρχαν ραδιοφωνα περαν των πειρατικων κι οταν τελικα ανοιξε το "Ουτοπια" (κοντα στο 92 αν θυμαμαι καλα) μεσα σε λιγα χρονακια τον εκλεισαν.

    Επιπλεον αν παρατηρησεις θα δεις οτι αναφερομαι περισσοτερο στην δεκαετια του 80, την εποχη που ξεκινησε δηλαδη σιγα σιγα το ροκ να δινει το παρων στην Ελλαδα σε συναυλιακους χωρους , καμπινγκ, κ.α ....κι ενταξει ισως ημουν λιγο μικρος αλλα ημουν απο τους τυχερους που ειχαν φιλους μεγαλυτερους που με εσερναν σε ολα αυτα τα σκηνικα απο το 88 κι ετσι προλαβα να παρω μια γευση......και βεβαια μην ξεχνας οτι η δεκαετια του 90 ηταν η "χρυση δεκαετια του ροκ" στην Ελλαδα...τοτε βγηκαν τα Σπαθια, εγιναν γνωστες οι Τρυπες, ο θανατος του ασιμου και του Παυλου κι η διαφημιση εκμεταλευση της "κληρονομιας" που αφησαν...τοτε ηταν που ξαφνικα η Θεσ/νικη γεμισε με μαγαζια που επαιζαν Live μουσικη με ακουστικα οργανα και λιγο αργοτερα εβαλαν κι ολοκληρωμενα σχηματα...."Εκεινες τις εποχες" λοιπον ηταν που εγινε το μεγαλο "μπαμ" ας πουμε (οχι οτι δεν υπηρξαν κι αλλα πριν και μετα) στη Ελλαδα και βεβαια ως πιστοι στο ρευμα που επικρατει στο εξωτερικο μεσα σε 2 δεκαετιες καταφεραμε να αλλοτροιωσουμε/εμπορικοποιησουμε (με την κακη εννοια) οτι σιγοβραζε μεσα στις καρδιες αθωων παιδιων που ηθελαν να εκφραστουν με εναν διαφορετικο τροπο και να το μεταμορφωσουμε σε manager/promotion/videoclip κλπ.



    @Γενικοτερα



    Δεν τιθεται θεμα διαφωνιας ή συμφωνιας .....η "αντιπαραθεση" μου με τον orfeus ηταν ενα επαναλαμβανομενο φαινομενο που γινεται διαρκως σε πολλα sites απο παρα πολλους χρηστες....στο συγκεκριμενο κειμενο ηταν απλα η αφορμη.....κι αυτο ακριβως ειναι που θελω να τονισω οταν λεω οτι το ροκ ειναι πρωτα απο ολα βιωμα και μετα οτιδηποτε αλλο κι ως τετοιο θα πρεπει να αντιμετωπιστει.....ο καθενας εχει την δικια του γνωμη για ολα τα θεματα, ετσι λοιπον αυτη ειναι κι η δικια μου γνωμη απο την πλευρα που τα βιωσα εγω.



    Δεν θα δηλωσω ποτε οτι το ροκ ειναι η μονη αληθεια, η μοναδικη σωστη οδος ....απο την αλλη ομως δεν ειναι λιγο "ρηχο" κι "αφελες" το να χαρακτηριζουμε οτιδηποτε επαναστατικο σαν ροκ??

    Το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο που ειχε η ροκ μουσικη ειναι οτι γραφτηκε απο ανθρωπους που ζουσαν και πιστευαν καποια συγκεκριμενα πραγματα .....παρτε για παραδειγμα τα δερματινα παντελονια και τα μακρια μαλια συγκροτηματων του HEAVY METAL...στην ουσια ειναι η εμφανιση ενος μοτοσυκλετιστη του 60/70 που φορουσε τα δερματινα για ασφαλεια, για πιο ζεστη ενδυση το χειμωνα και γιατι ηταν πιο χρηστικα καθοτι αδιαβροχα και πολυ πιο ευκολα στο πλυσιμο...τα μακρια μαλλια ηταν μια πρωτη μορφη αντιδρασης στις τοτε πολυ συντηριτικες κοινωνιες....καποιοι λοιπον απο αυτους τους τυπους εγραφαν κι επαιζαν και μουσικη....αργοτερα , σκληρυναν κι αλλο οι ηχοι της κιθαρας και της φωνης, μπηκε στη μεση το image κι οι εταιρειες κι ετσι το δερματινο παντελονι εγινε δερματινο κολαν...τα μακρια ατιμελητα και ταλαιπωρημενα απο τη μηχανη μαλλια εγιναν περμαναντ κομωτηριου κι ιδου ... HEAVY METAL image !

    #10273   /   10.11.2007, 10:21   /   Αναφορά
    Κάποια πράγματα αλλάζουν , αλλοτριώνονται , μεταμορφώνονται μέσα στο χρόνο . Όπως ανέφερες όλες αυτές οι κατηγορίες που υπάρχουν σήμερα δεν υπήρχαν και νομίζω ότι και η προσπάθεια κατηγοριοποίησης είναι και ανούσια .

    "...Το ροκ δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα, ούτε φοράει ταμπέλες...το ροκ έχει ταυτότητα κι ανήκει σε αυτούς που το νοιώθουν κι ας εκφράζονται σε όποια γλώσσα γουστάρουν." Θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό . Οι ταμπέλες δεν έχουν κανένα νόημα ...

    #10275   /   10.11.2007, 14:01   /   Αναφορά
    pou kali i dimosieusi sou!

    alla den sumfwnw apoluta me tis

    ennoies pou xrisimopoieis....
    #10276   /   10.11.2007, 17:22   /   Αναφορά
    !!!!!!!! πολυ καλό..
    #10421   /   19.11.2007, 20:56   /   Αναφορά
    Πολύ πολύ καλό!
    #10424   /   20.11.2007, 10:53   /   Αναφορά
    "Τέλος πάντων , με αυτόν τον τεράστιο πρόλογο ήθελα να καταλήξω στο γεγονός ότι τότε δεν ήταν η μουσική που καθόριζε/όριζε/δήλωνε/ταμπελοποιούσε το Ροκ αλλά η γενικότερη στάση ζωής, το ντύσιμο , το φέρσιμο, η μηχανή, κλπ......εννοώ δηλαδή ότι γουστάριζες να ζεις με έναν τέτοιο τρόπο κι απλά άκουγες και την μουσική που έπαιζαν άνθρωποι που ζούσαν και ντύνονταν σαν εσένα...τόσο απλά , τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο...."



    Αυτο ειναι ενα ερωτημα παρομοιο με το " η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα? "

    Κατα τ'αλλα με βρισκεις απολυτα συμφωνη...
    #12405   /   14.03.2008, 14:43   /   Αναφορά
    Ναι....



    Άποψη μου είναι, και συμφωνώντας με τον συγγραφέα, ότι rock είναι τρόπος ζωής.



    Και να προσθέσω μόνο, ότι τρόπος ζωής = αντίδραση, αλλά αντίδραση ενάντια στις τότε συνθήκες διαβίωσης και τον τότε κοινωνικό ρατσισμό. Γι'αυτό και οι ''παλιοί'' ροκάδες δεν διαφημίζουν πουθενά ότι είναι ροκ, είναι αυτονόητο και, αν και όχι πάντα, οφθαλμοφανές, φωνάζει! Την ''κόντρα'', την έχουν δημιουργήσει οι νεότεροι, που, στην ουσία, ροκ δεν είναι ο τρόπος ζωής, αλλά κυρίως μουσικά ακούσματα!



    Εγώ σε όλη την ιστορία, στεναχωριέμαι που κάποια ''είδη''(μην τρελλαθούμε, υπάρχει κατηγοριοποίηση), στην Ελλάδα, τείνουν να εξαφανιστούν. Και μιλάω για τα δικά μου μουσικά ακούσματα( και για λίγα χρόνια τρόπο ζωής, που είναι η punk, το garage, rockabilly κτλ κτλ.



    Πρέπει να ψάξεις αρκετά για να τα βρείς....όχι ότι δεν θα βρείς...αλλά σιγά σιγά...



    Αυταααα....
    #12431   /   15.03.2008, 22:26   /   Αναφορά
    Πολύ καλές οι περισσότερες από τις απόψεις σου...Εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτό :

    "δεν μπορούσαν να σου πασάρουν τίποτα ψεύτικο , δεν μπορούσαν να σου πασάρουν τους Πυξ Λαξ σαν ροκ μουσική επειδή το λέει η εταιρία και τους παίζουν όλα τα ραδιόφωνα που (και καλά) παίζουν ροκ....δεν μπορούσαν να σου πασάρουν τους HIM για μεταλλάδες επειδή έτσι γραφεί το Metal Hammer.....γιατί στο φινάλε δεν σε ένοιαζε ποιοι ήταν , ούτε τι ταμπέλα τους φόρεσαν...αν σου άρεσαν τους άκουγες αν όχι τους αγνοούσες"
    #19167   /   07.11.2009, 19:26   /   Αναφορά
    εχεις απολυτο δικιο!!!

    η ερωτηση τη μουσικη ακους ειναι πλεον η πιο συνηθισμενη οταν γνωριζεις καποιον...

    και οταν ερχεται η απαντηση "οτι με εκφραζει" ο αλλος ξινιζει τα μουτρα και σου απανταει με υφακι " με εκνευριζει οταν ο αλλος δεν ξερει τι μουσικη ακουει"..μαλλον φιλε εσυ εισαι αυτος που δεν ξερει τι μουσικη ακουει...

    γιατι πρεπει να βαζουμε σε ολα ταμπελες???



    "δεν ντυνόσουν κάπως , ούτε μιλούσες κάπως επειδή άκουγες ροκ...αλλά επειδή ήσουν κάπως προτιμούσες/επέλεγες να ακούσεις και ροκ μουσική"



    δεν μπορουσες να το γραψεις πιο ρεαλιστικα!!!



    συγχαρητηρια το αρθρο σου ειναι υπεροχο και ουσιωδες!!!!
    #19715   /   28.02.2010, 17:24   /   Αναφορά
    Τρομερό άρθρο δεν κατάλαβα όμως το σχόλιο για τον Άσιμο. Υπάρχει κάποιο υπονοουμενο του στιλ "δεν ήταν επαναστάτης" ή "ήταν ψεύτικος και όλη του η συμπεριφορά ήταν ένα περιτύλιγμα"? Κατά τ' άλλα συγχαρητήρια. Πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο από κάποιον που έζησε εκείνη την εποχή.
    #21173   /   10.11.2010, 11:40
    Σορυ για την καθυστερημενη απαντηση , μολις διαβασα και τα υπολοιπα σχολια.



    Οσον αφορα τον Ασιμο , οχι δεν ηταν ψευτικος κλπ κλπ ...ισα ισα προσπαθω να πω οτι δεν μπορεις να μετρησεις και να συγκρινεις το παθος ή την ειλικρινεια του καθενος.