ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

    Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική;

    kithara-woman
    01.04.2008, 01:12
    Το θέμα είναι να είναι καλό το cd,να περιέχει τραγούδια που ξέρεις ότι θα σου αρέσουν και μετά από καιρό,και όχι αυτά που κυκλοφορούν,της μιας χρήσης,γιατί πλέον έχει καταντήσει η μουσική εμπόριο,2-3 τραγούδια-καραμέλα,παίζουν παντού,και σε λίγο καιρό,άλλα 2-3 κ.ο.κ.Επίσης σε μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα με μισθούς καθηλωμένους στα ίδια για χρόνια,είναι δύσκολο να αγοράζεις όλα τα cd που σου αρέσουν,ακόμα κι αν έχεις την πρόθεση να το κάνεις.Αγοράζεις 1-2 cd κι αυτό όχι όσο συχνά θέλεις.
    Πάντως αν ψάξεις βρίσκεις ευκαιρίες.
    Προσωπικά,ψάχνω τρόπους να πάρω ένα γνήσιο cd,αλλά όσο γίνεται σε καλύτερη τιμή,γιαυτο πηγαίνω συνέχεια Μοναστηράκι,αλλά και σε δισκοπωλεία πρώτα κοιτάζω τις προσφορές.
    Αν όμως είναι ένας τραγουδιστής που μ'αρέσει,θα πάρω το cd του οπωσδήποτε,όσο κι αν κάνει,θα κόψω από κάτι άλλο.Μου έχει τύχει επίσης να δω κάποιον σε συναυλία,που δεν τον ήξερα,έναν νεο τραγουδιστή και να μου αρέσει τόσο πολύ ώστε να αναζητήσω το cd του.Γενικά μου αρέσει να μαθαίνω τις δουλειές νέων τραγουδιστών,το ψάχνω πολύ το θέμα.
    Κατανοώ απόλυτα ότι για να ηχογραφηθεί ένα cd απαιτείται κόπος και έξοδα. Πιστεύω ότι ακόμα κι όσοι καταφευγουν στην πειρατεια(μεταξύ μας δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας που να μην έχει καταφύγει ΠΟΤΕ,κι αν το πει θα λέει ψέματα)όταν κάτι τους αρέσει,θα το αγοράσουν.
    dEUS
    01.04.2008, 07:56
    Πέρασαν 5 χρόνια απο τοτε που άνοιξα αυτό το θέμα.
    Όπως είχα αναφέρει,και πολλοί συμφώνησαν ότι η πειρατεία δε σκοτώνει την μουσική αλλα αυτούς που την εμπορεύονται.
    5 χρόνια μετά βλέπουμε τις τιμές μεγάλου μέρους των cd να εχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό.
    Αντιθέτως οι τιμές των συναυλιών έχουν αυξηθεί,οστόσο σε αυτή τη περίπτωση ξέρουμε οτι το μεγαλύτερο ποσοστό πάει στους μουσικούς και τους ηχολύπτες και σε ανθρώπους που πραγματικά ασχολούνται με τη μουσική και οχι σε αυτούς που απλα την εμπορεύονται,χωρις αυτό να σημαίνει οτι πρέπει να βάζουν τοσο ακριβά το εισητήριο.

    Pirates...keep sailing....
    mac777
    02.04.2008, 15:33
    Η πειρατεια σκοτωνει τη μουσικη.Η μουσικη σκοτωνει την τσεπη μου
    rWmS
    02.04.2008, 16:12
    Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΜΑΣ
    Δεν σκοτωνει κανενα μουσικο. Αμα ο μουσικος ειναι καλος και αρεστος στον κοσμο, να κανει μια συναυλια να βγαλει το ψωμι του. Το live δεν μπορεις να το αντιγραψεις.
    Αμα θελουν να πουλουν και CDs original να βαλουν πανω διαφημησεις να μειωσουν τις τιμες ...!!!
    για ολα υπαρχει λυση

    ---
    Οτι ειναι αληθινο ειναι rock

    [ Το μήνυμα τροποποιήθηκε από τον/την : rWmS στις 02-04-2008 16:14 ]


    marakiasteraki
    02.04.2008, 17:38
    αμα μειωθει η τιμη ολα ειναι οκ
    john1989
    08.04.2008, 03:19
    ΚΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ........................................
    mallios
    09.04.2008, 22:52
    Οχι !! Η πειρατεία σκοτώνει το κέρδος


    VOICETEACHER
    10.04.2008, 13:09
    Την εχει σκοτωσει εδω και καιρο,οι δισκογραφικεs ,πνεουν τα λοισθια...Ριγκτoυνs και downloadings ειναι το μελλον,για να μην πεθανει τελειωs,η μουσικη.
    kamelia8
    10.04.2008, 21:49
    Παράθεση:

    Το μέλος mac777 στις 02-04-2008 στις 15:33 έγραψε...

    Η πειρατεια σκοτωνει τη μουσικη.Η μουσικη σκοτωνει την τσεπη μου



    Αυτό ακριβώς θα έλεγα!
    niceday1808
    18.09.2008, 15:16

    Η μουσική βιομηχανία (από την αρχή της δημιουργίας της) είναι αυτή που σκοτώνει τη μουσική... και όχι η πειρατεία.

    Η άποψή μου είναι οτι...

    η εμπορευματοποίηση της μουσικής, με την ίδρυση των δισκοφραφικών εταιρειών καθώς και όλης της αλυσίδας που τις ακολουθεί, όπως εταιρείες promotion, λογιστικές, χρηματοοικονομικές εταιρίες, κτλ., ξεκίνησε σαν ιός να γίνεται ένα με τη μουσική και να την σκοτώνει (με βάση το χρηματικό κέρδος) μέρα με τη μέρα.

    Εμείς, η δική μας γενιά δηλαδή και κάθε γενιά που γεννήθηκε μετά τη δημιουργία των δισκογραφικών εταιρειών, μεγαλώσαμε έχοντας ως δεδομένο οτι οι δισκογραφικές εταιρείες πρέπει να υπάρχουν και οτι οι μουσικοί αλλά και η μουσική προστατεύονται και επιβιώνουν μέσα από αυτές.

    Ενώ στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο. Οι δισκογραφικές εταιρείες είναι αυτές που επιβιώνουν μέσα από τη μουσική των συνθετών.

    Το αποτέλεσμα είναι, οτι σήμερα φθάσαμε στο σημείο όχι μόνο να δεχόμαστε, αλλά και να παραδεχόμαστε την εξάρτηση των καλλιτεχνών από τις εταιρείες αυτές.

    Όντως ένα χτύπημα,όπως η πειρατεία, προς τις δισκογραφικές εταιρείες, αποτελεί χτύπημα δυστυχώς και προς τους εξαρτημένους από αυτήν όπως είναι οι συνθέτες, στιχουργοί, κτλ.

    Πρέπει όμως, κατά τη γνώμη μου πάντα, να καταλάβουμε επιτέλους οτι,

    Αν η μουσική(για παράδειγμα) είναι ένα υγειές ανθρώπινο σώμα, η μουσική βιομηχανία αποτελεί έναν θανατηφόρο ιό που έχει προσκολήσει πάνω του και το εξασθενεί καθημερινά. Επειδή όμως έχουν περάσει χρόνια και ο ιός αυτός εξακολουθεί και υπάρχει, έχει αποτελέσει με την πάροδο των χρόνων μέρος του σώματος αυτού. Συνεπώς η πειρατεία, που σε αυτήν την περίπτωση είναι ένα καλό αντίδοτο, στην διαδικασία του να βλάψει τον ιό βλάπτει αναγκαστικά και το σώμα.

    Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική βιομηχανία η οποία με τη σειρά της σκοτώνει τη μουσική...

    Συνεπώς για να "σωθεί" η μουσική δεν πρέπει να σταματήσει η πειρατεία, αλλά να αλλάξει (ή και να καταργηθεί) ο θεσμός  της μουσικής βιομηχανίας.

     

     


    oscarpeterson
    18.09.2008, 22:59

    @ niceday 1808

    δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε αυτά που λες! ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ με φοβερή σαφήνεια και ορθότατη τοποθέτηση! συμφωνώ και προσυπογράφω ότι έγραψες!


    Japan88gr
    09.09.2010, 01:02

    Απόσπασμα απο συνέντευξη του Κώστα Τριπολίτη

    στο Δίφωνο, (Τεύχος 154, Σεπτέμβριος 2008) :

     

     

    Ασχολείστε πολύ ενεργά με τα πνευματικά δικαιώματα ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕΠΙ. Θα ήθελα να συζητήσουμε λίγο και για αυτό το φλέγον ζήτημα.

    Λόγω της άγνοιας των περισσοτέρων για το τι είναι πνευματικά δικαιώματα, γίνεται ένας σκληρός, επίμοχθος αγώνας για να γίνει συνείδηση πως το πνευματικό δικαίωμα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ότι κανείς δεν μπορεί να σφετερίζεται το μόχθο των δημιουργών. Η πολιτεία λοιπόν, υπνώττει και περί άλλα τυρβάζει αν δεν γυρίσει μάλιστα και υπέρ των χρηστών –από τους μικρούς μέχρι τους υπερεθνικούς κολοσσούς- οι οποίοι καπηλεύονται την πνευματική δημιουργία. Η πειρατεία μάλιστα σε λίγο καιρό θα πάψει να είναι δικτυακή και όλο το μονοπώλιο της διακίνησης ακροάματος και θεάματος θα το έχουν οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί που έχουν αρχίσει ήδη να αγοράζουν ρεπερτόρια. Έτσι θα βγάζουν πολυσυσκευές πχ ένα τηλέφωνο στο οποίο μέσα θα έχουν συναρθρωμένα είκοσι ταινίες και πέντε χιλιάδες τραγούδια που θα το συνδέεις με την τηλεόραση και θα βλέπεις και θα ακούς αυτό που θέλεις. Πρόκειται δηλαδή για μια εκτεταμένη διεθνή πειρατεία γιατί τα ποσοστά θα τα έχουν οι παραγωγοί που θα έχουν και τα δικαιώματα.


    litirakis
    09.09.2010, 01:47

    Η πειρατεια σκοτωνει τις εταιριες.
    Η πειρατεια σωζει την τσεπη μας.
    Diymysic