Παράθεση:
Το μέλος freddieKrueger στις 24.08.2021, 10:44 έγραψε...
Γεια σου φιλη μου
Καλως ηλθες στη MusicHeaven!
Ακουσα και το winner takes it all και το hallelujah
Η εκταση που τραγουδας ειναι απο F3 κατω ως D5 προς το τελος στο hallelujah
Εχεις ανεση και δυναμη απο Α3 ως Α4 στις B4 εισαι καλη,ωστοσο χανεις λιγο τη δυναμη σου(παρ ολα αυτα σου ειναι ανετες τονικοτητες)
Τραγουδας στο φασμα μιας contralto φωνης αλλα η ανεση σου προδιδει mezzo soprano.
Άληθεια μια G5 πως την εχεις;
Ανετα;Σε δυσκολευει;
Σαν επιπεδο καλλιεργειας φωνης εισαι επαγγελματιας,η φωνη σου ειναι πολυ εξασκημενη
Καταλληλη για μιούζικαλ,οπερέτα αλλά και κλασσική όπερα.
Αν θες ανέβασε κάποια κλασσική άρια πχ από τη Βασίλισσα της Νύχτας του Μότσαρτ...
Θα χε ενδιαφέρον να σε ακούσουμε.
Να κλείσω λέγοντας πως έχεις ούτως ή άλλως καταπληκτική φωνή οπότε η κατηγορία που ανήκεις είναι δευτερεύουσας σημασίας
Σημασία έχει σε ποιά έκταση τραγουδάς και εκφράζεσαι άνετα χωρίς να κουράζεις τη φωνή σου...
|
Καλησπέρα σας και σας ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την εκτενή σας ανάλυση! Δυστυχώς η ποιότητα ήχου των δειγμάτων που ανέβασα δεν είναι και πολύ καλή...
Σύμφωνα με την δασκάλα της φωνητικής μου (σύγχρονο τραγούδι), την οποία ομολογώ ότι την έχω ρωτήσει πολλάκις σχετικά με τον τύπο φωνής μου, είμαι Dramatic Mezzo-Soprano. Σε belting "πατάω" συνήθως μέχρι και D#5, στην Ε5 αρχίζω και φοβάμαι για τα χειρότερα χαχαχα. Την G5 θεωρώ πως την έχω καλά, δεν με δυσκολεύει. Φυσικά "παράγω" νότες και ψηλότερα από αυτήν, ακόμα και στην 6η οκτάβα, αλλά χάνουν σίγουρα τον όγκο, καθώς πηγαίνω προς τα πάνω. Ας πούμε το Phantom of the Opera μπορώ να το τραγουδήσω, ακόμη και το Ε6, αλλά δεν θα έλεγα ότι μου βγαίνει "αβίαστα". Τώρα όσον αφορά τις χαμηλές νότες μου, πάλι "παράγω" συχνότητες από C3 (A2 αν είμαι άρρωστη που φυσικά τότε δεν τραγουδάω), αλλά μέσα στα τραγούδια συνήθως δεν χρησιμοποιώ νότες κάτω από την D#3, αφού ήδη ακούγονται πολύ βαριές.
Τα τραγούδια από μιούζικαλ αποτελούν μεγάλη αγάπη για εμένα, καθώς έχω ασχοληθεί (σε ερασιτεχνικό επίπεδο) με το θέατρο και λίγο με μιούζικαλ και είναι όνειρό μου να ασχοληθώ και επαγγελματικά με τα μιούζικαλ. Προσωπικά το θεωρώ ύψιστο μέσο έκφρασης και εκτόνωσης.
Από καιρό σε καιρό μου αρέσει επίσης να τραγουδάω (στο σπίτι!!!) μερικά κομμάτια κλασσικής όπερας. Θα το ήθελα πολύ να ανεβάσω κάποια κλασσική άρια. H άρια από την Βασίλισσα της Νύχτας του Μότσαρτ προορίζεται για Coloratura Soprano αν δεν κάνω λάθος, ωστόσο μερικές φορές απολαμβάνω να την επιχειρώ, αν και δεν νομίζω ότι "ταιριάζει" τόσο καλά στην φωνή μου. Θα μπορούσα όμως να σας δείξω ένα δείγμα.
Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου σε ωδειακό και μαθητικό επίπεδο με την όπερα και τις οπερέτες. Παρά μόνο με οπερατική ποπ, όπου εκεί είναι που "χρησιμοποιώ" και την νότα G5 και τις ψηλότερες από αυτήν κλπ. (με head voice;;; δεν είμαι και σίγουρη δυστυχώς ποιο register χρησιμοποιώ σε αυτήν την περίπτωση).
Ζητώ συγγνώμη που μακρυγόρησα τόσο και ειλικρινά σας ευχαρίστω πάρα πολύ για τα τόσο καλά σας λόγια και για τον χρόνο που αφιερώσατε να ακούσετε τις ηχογραφήσεις!