error 991b
ελληνική μουσική
Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

Αφροαμερικάνικα Blues

STEFANOS604
02.12.2022, 06:56

…παίζουμε και κανένα…. Αφροαμερικάνικο Blues, άμα λάχει!

Ποτέ μου όμως δεν είχα τέτοια ακούσματα!

https://www.youtube.com/watch?v=W2jGN04Eqo4&t=0sLink

>

-----------------

‘’Αν δεν μπορείς να το εξηγήσεις με απλά λόγια, ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει καλά’’: Einstein

[ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 02-12-2022 15:19 ]

freddieKrueger
02.12.2022, 09:12

Ωραίο βιντεάκι Κε Στέφανε...

Όμως σε αρκετά σημεία παίζετε σε Μι ματζόρε και όχι σε Μι μπλουζ.

Πιο συγκεκριμμένα:Όταν ξεκινάτε στην εισαγωγή παίζετε:E-G#-A-G#-E 

Δηλαδή 1-3-4-3-1.

Σωστά παραλείπετε το 2 και σωστά σε άλλα σημεία ακούγεται η ρε που είναι η b7.Επίσης δεν άκουσα κάπου ντο κάτι που θα έκανε το άκουσμα μινόρε παρά Blues ή ντο# που θα μαε έφερνε πάλι στη ματζόρε

Ωστόσο η σολ# οδηγεί σε ματζόρε άκουσμα.

Λείπει αυτό το βαθύ μπλε νοτιοαφρικάνικο άκουσμα των καταπιεσμένων εργατών του νότου.

Η Blues κλίμακα έχεις τον εξής τύπο 

1-b3-4-b5-5-b7-8

Και στη Μι μεταφράζεται ως εξής

Μι-Σολ-Λα-Σιb-Σι-Ρε-Μι

Δοκιμάστε την ίδια μελωδία απλά στη θέση του G# παίξτε G και αν υπάρχει κάπου ντο αντικαταστείστε το με Σι ή ντο# με ρε.

Υγ:Ωραία προσπάθεια με σωστό μέτρημα του 12 μετρου μπλουζ!!

[ τροποποιήθηκε από τον/την freddieKrueger, 03-12-2022 00:13 ]

STEFANOS604
02.12.2022, 15:30

Γεια σου Χρήστο! Όπως είπα δεν έχω σχεδόν ιδέα από ακούσματα Blues! Το συγκεκριμένο το παίζω όπως το αποτύπωσα στο μυαλό μου ακούγοντας κάποιον Αμερικανό! Η φυσαρμόνικα που παίζω XB - 40 Akey τροποποιημένη από εμένα, χωρίς τη δυνατότητα του Bluezy sound! επειδή τότε δεν κατείχα Α διατονική! Πρέπει να έχει δίκιο όμως δεν μπορώ να ασχοληθώ τώρα με το Blues να δω αυτά που αναφέρεις! Ίσως στο κοντυνό μέλλον!

Δες αυτή την ακριβοπληρωμένη , αλλά δυστυχώς άχρηστη, σύμφωνα με τη διαφήμιση της Hohner γι αυτό και κάνω δυσφήμιση!! 

align=right>[ τροποποιήθηκε από τον/την STEFANOS604, 02-12-2022 15:32 ]