Γιωργο θα σου απαντησω σαν 24αρης, που περασε απο τα 15 και ειχε μεγαλες ιδεες.
Δεν ξερω ακριβως τι θελεις να κανεις, ομως το θεμα μουσικης και προγραμματων ειναι αρκετα μεγαλο. Πολλοι μουσικοι φτανουν στα 40 τους και ακομα δεν ξερουν τι να αναζητησουν στο θεμα τεχνολογιας και μουσικης.
Κακα τα ψεμματα, η επανασταση και η εκρηξη ολων αυτων των μουσικων μηχανηματων που μας περιτριγυριζουν μας επιασε ολους "αδιαβαστους". Πολλα μηχανηματα για τον ιδιο σκοπο, πολλες ερωτησεις, νεες τεχνολογιες που δεν τις προλαβαινουμε, κλπ. Ομως απο την πλευρα μας μπορουμε να "οπλιστουμε" με μια αυτογνωσια του τι θελουμε να κανουμε.
Απεναντι σε μια αγορα που μας βομβαρδιζει με υλικο, πρεπει να εχουμε ως οπλο ( και ασπιδα ) τη γνωση των απαιτησεων μας. Και βεβαια του προυπολογισμου μας. Το οτι αλλαξες γνωμη για τα βιντεο μεσα σε μια εβδομδα ( και λιγοτερο ) αποδεικνυει πως ακομα δεν ξερεις τι αναζητας.
Δεν φταις αποκλειστικα εσυ. Κι εγω στα 15 δεν ειχα την ωριμοτητα να διακρινω τι ηθελα και τι χρειαζομουν. Ανοιγα τα φυλλαδια των εταιριων ( που χρηματα για ιντερνετ τοτε ) και τα ηθελα ολα..χωρις να ξερω ακριβως το λογο.
Προτεινω να κανεις το εξης. Να περιμενεις ενα δυο χρονια ακομα. Να τελειωσεις με το καλο το Λυκειο ( αν δεν αλλαξει το συστημα ). Μεσα σε αυτο το χρονο μπορεις να προμηθευτεις ενα καλο αρμονιο. Να αναβαθμισεις την τεχνικη σου, να μελετησεις το οργανο που εχεις. Να εισαι κοντα στις εξελιξεις της τεχνολογιας, αλλα να μην τις αναζητας.
Εισαι τυχερος που εχεις μια ολοκληρη βιβλιοθηκη που λεγεται internet. Μπορεις να ψαξεις τα παντα, να μαθεις για τα παντα. ΝΑ δεις τροπους παραγωγης, να εξελιξεις τις γνωσεις σου για τα μηχανηματα. Η καλυτερη γνωση ερχεται απο την προσωπικη αναζητηση κι οχι απο τις μασημενες απαντησεις μας.
τσι εχω μαθει εδω και 8 χρονια. Κανε λαθη στην αρχη, κανε πανικο..Θα μαθεις απο αυτα..Και δεν κινδυνευεις σαν τις παλιες εποχες να καψεις κατι ( αχ παλια 8καναλα με HIZ εισοδους που δεν ηξερα τι ηταν :D ). Αυτη ειναι η δικη μου προσεγγιση στο θεμα..Εχω "καει" πολλες ωρες μπροστα σε μια οθονη για να μαθω κατι..Και στα 15 μου νομιζα πως ειχα ολον τον κοσμο ( οχι ομως τα χρηματα γι'αυτον ).
Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο.
Παμε στις απαντησεις τωρα:
1) Midi keyboard
Ειναι κατι σαν αρμονιο.
Δηλαδη εχει τα πληκτρα του και ισως μερικα κουμπια, ομως δεν εχει ηχους. Συνδεεται μεσω ενος καλωδιου με τον υπολογιστη και μεταφερει δεδομενα MIDI. Φαντασου δηλαδη πως οταν πατας το ΝΤΟ στο κλαβιε, ο υπολογιστης λαμβανει μεσω του καλωδιου εναν κωδικο 0101010110101, που στη συνεχεια με το προγραμμα που ηχογραφεις, μεταφραζεται σε ΝΤΟ ξανα. Επαναλαμβανω ομως πως δεν εχει ηχους.
2) Midi Controller
Ειναι ενα μηχανημα το οποιο εχει κουμπια. Παλι συνδεεται με MIDI καλωδιο με τον υπολογιστη. Με αυτο ελεγχεις το προγραμμα που χρησιμοποιεις ( εαν ειναι συμβατο ). Δηλαδη αντι να χρησιμοποιεις το mouse για να πατησεις το play, μπορεις να το πατας απο το μηχανημα αυτο. Σε γλυτωνει απο τεντοτιδες, μπερδεματα και χρονο.
3) DAW
Οπως πολυ σωστα ειπες, ειναι Digital Audio Workstations.
Καποτε ολα ηχογραφουνταν σε αναλογικα μηχανηματα. Κασεττες, μικτες, κλπ κλπ. Με την επελαση της τεχνολογιας, ολα αυτα "μεταφερθηκαν" μεσα στον υπολογιστη.
Ετσι εχεις ενα προγραμμα το οποιο μπορει να δεκτει σημα απο καποιο οργανο ( μεσω της καρτας ) και να το ηχογραφησει σε ενα καναλι. Και στη συνεχεια μπορεις να ακους τι εχεις ηχογραφησει και σε αλλο καναλι να γραφεις αλλο οργανο.
Απο την αλλη, τον τελευταιο καιρο τα DAW εχουν τη δυνατοτητα να μιμουνται πραγματικα οργανα ( VSTi δηλαδη VST instruments ), τα οποια μπορεις να ανοιξεις μεσα στο DAW και μεσω MIDI να τα ελεγξεις με midi keyboards.
Πχ, μπορει να μην εχεις ενα πιανο με ουρα, αλλα μεσα στο DAW να εχεις ενα οργανο που να μιμειται αυτον τον ηχο. Ανοιγεις μεσα στο DAW το οργανο αυτο και με το midi keyboard παιζεις ενα εκπληκτικο πιανο με ουρα.
Ελπιζω να σε καλυψα