Ο Μετρονόμος, το MusicPaper και το MusicHeaven φιλοξενούμενοι της ιστορικής Απανεμιάς.
Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται με τον τίτλο: «Το Παρόν των Περιοδικών», οι εκδότες των περιοδικών:
- Θανάσης Συλιβός (Mετρονόμος)
- Γιώργος Εγγλέζος (MusicHeaven.gr)
- Μιχάλης Γελασάκης (MusicPaper.gr)
συζητούν για το ρόλο των σύγχρονων έντυπων και ηλεκτρονικών μουσικών περιοδικών.
Συμμετέχουν οι συνεργάτες των περιοδικών και το κοινό. Από το MusicHeaven αναμένεται σύσσωμη η συντακτική του ομάδα και συνεργάτες των υπόλοιπων ενοτήτων του.
Στο μουσικό μέρος της βραδιάς καλεσμένος της Απανεμιάς ο Λεωνίδας Μπαλάφας.
«Το Παρόν των Περιοδικών» (ΙΙI.)
Κυριακή 24 Nοεμβρίου, ώρα 19:00
Μπουατ Απανεμιά (Θόλου 4, Πλάκα, τηλ. 210 324 8580
http://boiteapanemia.blogspot.gr/
Είσοδος Ελεύθερη
Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.
Στείλε το άρθρο σου
σχολιάστε το άρθρο
#28177 / 26.11.2013, 23:58 / Αναφορά Μετά τη συνάντηση στην ιστορική μπουάτ Απανεμιά στη Πλάκα θα ήθελα να παραθέσω μερικές εντυπώσεις και σκέψεις μου από αυτή τη συνάντηση. Ας αρχίσω με τις εντυπώσεις. Η ατμόσφαιρα απέπνεε ζεστασιά, πολιτισμό, ευγένεια και ευπρέπεια. Οι τρεις εκδότες είχαν το δικό τους όραμα για το μουσικό περιοδικό τύπο. Ο Θανάσης Συλιβός ήταν ο κλασικός εκδότης του έντυπου (βιβλίο και περιοδικό), όπως αυτό που πιάνουμε στα χέρια μας και το ξεκοκαλίζουμε. Ο Μιχάλης Γελασάκης ήταν ο προχωρημένος της τριάδας, αυτός που επιθυμεί τη διάδοση του ηλεκτρονικού εντύπου. Ο Γιώργος Εγγλέζος ήταν ο χαλαρός και ντροπαλός της παρέας που έλεγε με τη στάση του: Είμαστε εδώ γιατί μας αρέσει αυτό που είμαστε και αυτό που κάνουμε για τη μουσική. Κοινός παρονομαστής των συγκεντρωμένων ήταν η αγωνία για το μέλλον της μουσικής, της παρουσίασης των νέων δημιουργών, τη διάδοση της μουσικής «είδησης». Οι δικές μου σκέψεις για παρόν των περιοδικών είναι οι ακόλουθες: Τα διαδίκτυο είναι το μέλλον των περιοδικών, αλλά είναι επισφαλές όσον αφορά την εγκυρότητα της πληροφορίας, που διακινείται. Ένα περιοδικό-ηλεκτρονικό ή όχι- έχει τρεις συνισταμένες (μη το μπερδεύετε με τις συνιστώσες γνωστού κόμματος):
Αυτές διέπονται από τα χρηστά ήθη, τον υγιή και θεμιτό ανταγωνισμό, τους κανόνες της δεοντολογίας των δημοσιογράφων και τους κανόνες προβολής μιας καλλιτεχνικής εργασίας. (Για τους κανόνες προβολής μιας καλλιτεχνικής εργασίας δεν είμαι σίγουρη εάν έχουν θεσμοθετηθεί με κάποιο νομικό κείμενο). Δεν θα σας κουράσω, αραδιάζοντας επιχειρήματα για τα παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι το έντυπο με τη κλασική έννοια του όρου συμπληρώνει το ηλεκτρονικό έντυπο. Μη ξεχνάτε ότι δεν έχουν ψηφιοποιηθεί όλα τα δεδομένα για την μουσική ή για τους επιστημονικούς τομείς ή για συγκεκριμένες δράσεις μιας κοινωνίας σε ορισμένη χρονική περίοδο. Πιστεύω ότι η αρμονική συνύπαρξη του ηλεκτρονικού και τυπωμένου εντύπου θα πρέπει να διέπεται από έντιμες ανθρώπινες σχέσεις απαλλαγμένες από καιροσκοπισμό και μικροπρέπειες και κάθε κριτική πρέπει να γίνεται με καλή πίστη, καλοπροαίρετα και μετά από αρκετό ή πολύ διάβασμα και ακρόαση. Ευχαριστώ, Ε.Σ. |