ελληνική μουσική
    Η Ελληνική Μουσική Κοινότητα από το 1997

    Mία μικρή ιστορία χαρακτήρων με παιδιά που ζούνε τον πόνο της ενηλικίωσης.

    Bang Bang - Cher

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παυλικιάνης (CHE)
    230 άρθρα στο MusicHeaven
    Κυριακή 25 Σεπ 2011

    Το ‘‘Bang Bang (My Baby Shot Me Down)’’ κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1966 και περιλαμβάνεται στο δίσκο της Cher ‘‘The Sonny Side Of Cher’’.

    Το τραγούδι, το οποίο γράφτηκε από τον τότε σύζυγο της Cher, Sonny Bono, αναφέρεται σε μία γυναίκα η οποία ανακαλεί μνήμες από τα παιδικά της χρόνια και συγκεκριμένα όταν ήταν πέντε χρονών. Εκείνη την εποχή έπαιζε μ’ ένα αγοράκι έξι χρονών, το οποίο την ‘‘πυροβολούσε’’ με το παιδικό του όπλο.
    Σύμφωνα με τους στίχους, το αγόρι φορούσε μαύρα και το κορίτσι λευκά (He wore black and I wore white) θέλοντας έτσι να συμβολίσει την αθωότητά της και την αγνότητά της σε αντίθεση με την στερεοτυπική εικόνα του κακού που φοράει μαύρα, προαναγγέλλοντας κατά κάποιον τρόπο το μέλλον. Άλλωστε κι η χρήση του παιδικού όπλου από το αγόρι είναι κι αυτή συμβολική, αποτελώντας ένα προμήνυμα για το μέλλον, όπου ο άντρας έχει όλη τη δύναμη.

    Πράγματι, τα δύο παιδιά μεγαλώσανε μαζί, παντρευτήκανε, αλλά στο τέλος το αγόρι –άντρας πια- άφησε την κοπέλα και της ‘‘ράγισε την καρδιά’’. Για άλλη μια φορά, η κοπέλα είναι ‘‘σκοτωμένη’’, μόνο που αυτή τη φορά πρόκειται για έναν συναισθηματικό και όχι υποκριτικό θάνατο. Το παιδικό παιχνίδι, λοιπόν, επαναλήφθηκε στην ενήλικη παραλλαγή του, η οποία όπως αποδεικνύεται πως δεν ήταν καθόλου διασκεδαστική.

    Οι στίχοι του τραγουδιού υποστηρίζονται άψογα από τη φωνή της Cher και συνοδεύονται από μία πλούσια μελωδία, με βιολιά που θυμίζουν τσιγγάνικα τραγούδια. Την παραγωγή ανέλαβε ο Sonny Bono που με το συγκινητικό ‘‘Bang Bang’’ δημιούργησε μία μικρή ιστορία χαρακτήρων με παιδιά που ζούνε τον πόνο της ενηλικίωσης. Ένα θέμα δηλαδή, που δεν έχει ούτε σύνορα ούτε χρόνο. Ισχύει παντού και πάντα κι ίσως αυτός είναι ο λόγος που η μελιστάλαχτη αυτή μπαλάντα παραμένει τόσο δημοφιλής σ’ όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια.

    Bang Bang - CherΤο ‘‘Bang Bang’’ ήταν το δεύτερο single του album ‘‘The Sonny Side Of Cher’’ (είχε προηγηθεί το ‘‘Where Do You Go’’ το 1965). Το τραγούδι γνώρισε διεθνή επιτυχία και έγινε η μεγαλύτερη solo επιτυχία της Cher κατά τη δεκαετία του 1960. Στις Η.Π.Α. έφτασε στο Νο 2 και έγινε τρεις φορές πλατινένιο πουλώντας πάνω από 3.000.000 αντίτυπα. Στη Μεγάλη Βρετανία έφτασε στο Νο 3 και ήταν το πρώτο τραγούδι της Cher που ανέβηκε στα τρία πρώτα των βρετανικών charts (χρειάστηκε να περάσουν 25 ολόκληρα χρόνια μέχρι να ξαναμπεί η Cher στο Top 3 της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς το 1991 ανέβηκε στο Νο 1 με το ‘‘The Shoop-Shoop Song’’). Επίσης, το ‘‘Bang Bang’’ έγινε Νο 2 στη Νέα Ζηλανδία, Νο 3 στην Ιρλανδία, Νο 6 σε Αυστραλία, Αυστρία και Ιταλία, Νο 9 σε Βέλγιο, Καναδά και Σουηδία, Νο 15 στην Πολωνία, Νο 16 στην Ολλανδία και Νο 17 στη Γερμανία.

    Την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε η Cher το ‘‘Bang Bang’’ (1966), η Nancy Sinatra ηχογράφησε μία τελείως διαφορετική εκδοχή του ίδιου τραγουδιού, σε παραγωγή του Hazlewood, η οποία συμπεριλήφθηκε στο δίσκο ‘‘How Does That Grab You?’’. Η εκτέλεση αυτή, με τον Billy Strange στην κιθάρα, είναι πιο χαμηλότονη, υπνωτική θα έλεγε κανείς, και παρόλο που είναι μινιμαλιστική, έχει τη δική της ιδιαίτερη γοητεία. Η Nancy Sinatra μετατρέπει το τραγούδι σε ένα σκοτεινό θρήνο χωρισμού με την κιθάρα να συνοδεύει σαν σε νεκρώσιμη ακολουθία. Όμως εκείνη την εποχή η εκδοχή της Sinatra πέρασε μάλλον απαρατήρητη και παρέμεινε στη σκιά μέχρι το 2003 οπότε και χρησιμοποιήθηκε στην εναρκτήρια σκηνή της ταινίας του Quentin Tarantino ‘‘Kill Bill volume 1’’. Αυτή τη φορά η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη ώστε επισκίασε ακόμα και την επιτυχία της πρώτης εκτέλεσης.

    Bang Bang - Cher
    Το 1966 το ‘‘Bang Bang’’ γνώρισε τουλάχιστον 9 εκτελέσεις (!) αφού, εκτός από τη Cher και τη Nancy Sinatra, το ηχογράφησε ο Stevie Wonder για τις ανάγκες του album ‘‘Down To Earth’’, η Petula Clark για το δίσκο ‘‘I Couldn’t Live Without Your Love’’, οι Beau Brummels για το άλμπουμ «Beau Brummels ’66», ο Ούγγρος κιθαρίστας Gabor Szabo, η Γαλλίδα Sheila (με γαλλικούς στίχους των Claude Carrere και Georges Aber), η Καναδέζα τραγουδίστρια Claire Lepage (επίσης στα γαλλικά) και οι Equipe 84, οι οποίοι το ηχογράφησαν στα ιταλικά για τις ανάγκες του άλμπουμ «Io Ho In Mente Te».

    Bang Bang - Cher
    Το 1967 η Dalida κυκλοφόρησε μία εκτέλεση του «Bang Bang» στα ιταλικά, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Piccolo Ragazzo», καθώς και μία στα γαλλικά.
    Την ίδια χρονιά, το τραγούδι ερμήνευσαν οι Powers Of Blue, η Ιταλίδα τραγουδίστρια Mina, ο Enrico Ciacci, η Τουρκάλα Ajda Pekkan (περιλαμβάνεται στη β’ πλευρά του single «Iki Yabanci») και το συγκρότημα του ψυχεδελικού ροκ Vanilla Fudge (περιλαμβάνεται στον πρώτο τους δίσκο με τίτλο το όνομά τους).

    Bang Bang - CherΤο 1968 ο Άγγλος τραγουδιστής και κιθαρίστας της ροκ Terry Reid κυκλοφόρησε μία εκτέλεση του «Bang Bang», η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ ‘‘Bang Bang, You’re Terry Reid’’.
    Την ίδια χρονιά η Βουλγάρα τραγουδίστρια Lili Ivanova κυκλοφόρησε τη βουλγαρική εκδοχή με τίτλο «Benk-Benk», η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «More Molodosti».
    Το τραγούδι ηχογράφησαν επίσης οι Bonzo Dog Band, αλλά η εκτέλεσή τους κυκλοφόρησε το 2007 όταν συμπεριλήφθηκε στην επανέκδοση του άλμπουμ «The Doughnut In Granny’s Greenhouse».

    Bang Bang - CherΤο 1970 ο Cliff Richard κυκλοφόρησε μία εκτέλεση του «Bang Bang», η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Tracks ‘N’ Grooves».
    Το Νοέμβριο του 1981 ο Frank Sinatra κυκλοφόρησε τη δική του εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ ‘‘She Shot Me Down’’.

    Bang Bang - Cher
    Το 1988 η Cher κυκλοφόρησε σε νέα ηχογράφηση το ‘‘Bang Bang’’ για τις ανάγκες του 19ου δίσκου της με τίτλο το όνομά της, με παραγωγό τον David Geffen και με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Bon Jovi, Richie Sambora. Η διαφορά της εκτέλεσης αυτής σε σχέση με την αυθεντική είναι ότι εδώ η Cher απευθύνεται προσωπικά στον άντρα του τραγουδιού καθώς αντικαθιστά τη λέξη ‘‘he’’ με τη λέξη ‘‘you’’ (I was 5 and you were 6… Bang Bang you shot me down) και, επιπλέον, σε αντίθεση με την πρώτη εκτέλεση, η κοπέλα φοράει μαύρα και το αγόρι λευκά (I wore black, you wore white). Διαφορές επισημαίνονται, όμως, και στην ερμηνεία του τραγουδιού.

    Η Cher το τραγουδάει με περισσότερο πάθος και πικρία παίρνοντας το ρόλο της γυναίκας που διαπιστώνει κατάπληκτη πόσο αφελής υπήρξε όταν ήταν παιδί. Εδώ η Cher ακούγεται πιο δυνατή κι ίσως γι’ αυτό το λόγο είναι αυτή που στους στίχους φοράει μαύρα. Η μελαγχολία εξαφανίζεται και η οργή αντικαθιστά την απελπισία. Εντούτοις, παρά τις αλλαγές αυτές, η εκτέλεση αυτή δεν γνώρισε την επιτυχία της πρωτότυπης.

    Το 1989 η Γιαπωνέζα τραγουδίστρια Minako Honda κυκλοφόρησε το γιαπωνέζικο «Bang Bang», το οποίο περιλαμβάνεται στο δίσκο «Wild Cats».

    Τον Απρίλιο του 2000 ο Άγγλος τραγουδοποιός Paul Weller ηχογράφησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στη συλλογή ‘‘Fly On The Wall – B Sides And Rarities’’ που κυκλοφόρησε το 2003.

    Το 2001 η Ιταλίδα τραγουδίστρια Spagna κυκλοφόρησε μία εκτέλεση στα ιταλικά, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «La Nostra Canzone».

    Την ίδια χρονιά η Ornella Vanoni κυκλοφόρησε μία μάλλον αδιάφορη εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Un Panino Una Birra E Poi».

    Το 2002 η Βιετναμέζα τραγουδίστρια My Tam ηχογράφησε μία βιετναμέζικη εκτέλεση του τραγουδιού, με τίτλο «Khi Xua Ta Be (Bang Bang)», η οποία περιλαμβάνεται στο δίσκο «Not Only Me – Dau Chi Rieng Em». Η εκτέλεση αυτή αποτελεί μετάφραση της αντίστοιχης γαλλικής κι αυτό γιατί το «Bang Bang» είχε γίνει γνωστό στη χώρα από τη γαλλική εκτέλεση και όχι την αγγλική. Στο Βιετνάμ το «Bang Bang» γνώρισε πολλές εκτελέσεις από Βιετναμέζους τραγουδιστές διαφορετικών γενεών και αποτελεί τη βάση οποιουδήποτε songbook εκδίδεται στη χώρα.
    Το 2003 το ‘‘Bang Bang’’ ήταν ένα από τα τραγούδια που διαγράφτηκαν από το playlist του ραδιοφωνικού σταθμού του Τορόντο CHUM AM, εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ. Εντούτοις, οι συνεχείς διασκευές που γνώριζε το τραγούδι δεν ανακόπηκαν.

    Εκείνη τη χρονιά (2003) το βρετανικό συγκρότημα Coil κυκλοφόρησε μία ζωντανή ηχογράφηση του τραγουδιού, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Live Four». Την επόμενη χρονιά οι Coil κυκλοφόρησαν άλλη μία ζωντανή ηχογράφηση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Selvaggina, Go Back Into The Woods».

    Bang Bang - Cher
    Το 2004 ο Καναδός ράπερ Kardinal Offishall χρησιμοποίησε μέρος από την εκτέλεση της Nancy Sinatra για το δικό του «Bang Bang», το οποίο περιλαμβάνεται στο mixtape «Kill Bloodclott Bill». Την επόμενη χρονιά, το τραγούδι του Kardinal Offishall ήταν υποψήφιο για Juno Award στην κατηγορία Rap Recording Of The Year.
    Τον Αύγουστο του 2004 ο Αμερικανός ράπερ Young Buck κυκλοφόρησε το δικό του «Bang Bang», το οποίο περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Straight Outta Cashville». Στο τραγούδι χρησιμοποιήθηκε μέρος από την εκτέλεση της Nancy Sinatra.

    Την ίδια χρονιά, η Σκοτσέζα τραγουδίστρια Isobel Campbell κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο EP «This Is Just The Same».

    Το 2005 το βρετανικό δίδυμο παραγωγών Audio Bullys χρησιμοποίησε επίσης ένα μέρος από την εκτέλεση της Nancy Sinatra για τις ανάγκες του χορευτικού τραγουδιού ‘‘Shot You Down’’, που έφτασε στο Νο 9 της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό το remix χρησιμοποιήθηκε την ίδια χρονιά και σε επίδειξη μόδας της Victoria’s Secret.

    Την ίδια χρονιά, η Καναδέζα τραγουδίστρια Melanie Durant κυκλοφόρησε σε single μία εκτέλεση, με τη συμμετοχή του Kardinal Offishall. Η εκτέλεση αυτή έφτασε στο Νο 19 του Καναδά.

    Επίσης το 2005, το BBC χρησιμοποίησε την εκτέλεση της Nancy Sinatra στο πλαίσιο της κάλυψης του τουρνουά τένις Wimbledon.

    Τον Μάιο του 2006 ο Αμερικανός ράπερ Lil Wayne χρησιμοποίησε μέρος από την εκτέλεση της Nancy Sinatra στο δικό του «Bang Bang», που περιλαμβάνεται στο mixtape «Dedication 2».

    Τον Ιούνιο του 2006 η Γαλλίδα τραγουδίστρια (και Μις Γαλλία 1999) Mareva Galanter κυκλοφόρησε μία γαλλική εκτέλεση του τραγουδιού, με τη συμμετοχή του Jacno, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Ukuyeye».
    Την ίδια χρονιά, οι Raconteurs κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους έπαιζαν μία ενδιαφέρουσα εκδοχή μετατρέποντας το τραγούδι σε… ψυχόδραμα.

    Το 2007 ο Γάλλος τραγουδιστής Bertrand Betsch κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «La Chaleur Humaine».

    Την ίδια χρονιά το αμερικάνικο συγκρότημα Murder By Death κυκλοφόρησε τη δική του εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στη β’ πλευρά του single «Sometimes The Line Walks You».

    Η Carla Bruni, τραγουδίστρια και σύζυγος του Γάλλου προέδρου Nicolas Sarkozy, προστέθηκε στη μακρά λίστρα των ερμηνευτών του «Bang Bang» ερμηνεύοντας το τραγούδι στην τηλεοπτική διαφήμιση του αυτοκινήτου Lancia Musa που προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2008.

    Το 2008 το ιταλικό gothic-metal συγκρότημα Domina Noctis κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Second Rose».

    Το 2009 η Καναδή τραγουδίστρια Stephanie Lapointe κυκλοφόρησε μία γαλλική εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Donne-Moi Quelque Chose Qui Ne Finit Pas».
    Την ίδια χρονιά η Lady Gaga σε κάποιες από τις συναυλίες της έβαλε εμβόλιμα video από την εκτέλεση της Nancy Sinatra.

    Τον Οκτώβριο του 2009 ο Ιρανός τραγουδοποιός Mohsen Namjoo κυκλοφόρησε το τραγούδι «Hammash» (περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Oy»), στο τέλος του οποίου ερμηνεύει με τον παραδοσιακό ιρανικό τρόπο απόσπασμα από το «Bang Bang».

    Το 2010 η Πολωνέζα τραγουδίστρια Anna Dabrowska κυκλοφόρησε μία εκτέλεση, η οποία περιλαμβάνεται στο άλμπουμ «Ania Movie».

    Οι Bon Jovi σε κάποιες από τις συναυλίες τους έπαιζαν το πρώτο κουπλέ του «Bang Bang» ως εισαγωγή του τραγουδιού «Shot Through The Heart», ενώ ο Γερμανός καλλιτέχνης Rainald Grebe χρησιμοποίησε το ρεφρέν στο δικό του «Bengt Bangt».

    Υπάρχουν και Έλληνες καλλιτέχνες που ερμήνευσαν το ‘‘Bang Bang’’: το Νοέμβριο του 2006, ο μουσικός παραγωγός Αντώνης Καραλής κυκλοφόρησε το πρώτο του single, με τίτλο ‘‘To Be Continued’’, όπου περιλαμβάνεται μία εκτέλεση του «Bang Bang», η Δήμητρα Γαλάνη το ερμήνευσε ζωντανά στο πλαίσιο της περιοδείας «Ντάμα Κούπα» (2007) ενώ τον Νοέμβριο του 2008 το τραγούδησε και ο Γιώρκας Λούκας στο πλαίσιο του τηλεοπτικού show X-Factor. Επίσης, το τραγούδι ακούστηκε στην τηλεοπτική κωμική σειρά του MEGA «Σαββατογεννημένες».

    Bang Bang - Cher
    Το «Bang Bang» ακούγεται στις παρακάτω ταινίες:
    1. «Good Times» (1967), όπου πρωταγωνιστούν ο Sonny Bono και η Cher
    2. «A Summer Dress» (1996), ταινία μικρού μήκους στην οποία ακούγεται η γαλλική εκτέλεση της Sheila, που είχε ηχογραφήσει τον Ιούνιο του 1966.
    3. «Kill Bill: Vol.1 » (2003), στην εκτέλεση που κυκλοφόρησε η Nancy Sinatra το 1966
    4. «Zodiac» (2007) στην εκτέλεση που κυκλοφόρησαν οι Vanilla Fudge το 1967
    5. «Η Μαμά Πήγε Κομμωτήριο» (Maman Est Chez La Coiffeur, 2008)  όπου ακούγεται δύο φορές: την πρώτη φορά στην εκτέλεση που κυκλοφόρησε η Claire Lepage το 1966 και τη δεύτερη από την 12χρονη Elie Dupuis (της οποίας η εκτέλεση συμπεριλήφθηκε και στο soundtrack).
    6. «Φανταστικές Αγάπες» (Les Amours Imaginaires, 2010) στην εκτέλεση που κυκλοφόρησε η Dalida το 1967.

     

    Bang Bang (MY BABY SHOT ME DOWN) – Cher

    I was five and he was six
    We rode on horses made of sticks
    He wore black and I wore white
    He would always win the fight

    Bang-Bang, he shot me down
    Bang-Bang, I hit the ground
    Bang-Bang, that awful sound
    Bang-Bang, my baby shot me down

    Seasons came and changed the time
    And I grew up, I called him mine
    He would always laugh and say,
    Remember when we used to play

    Bang-Bang, I shot you down
    Bang-Bang, you hit the ground
    Bang-Bang, that awful sound
    Bang-Bang, I used to shoot you down

    Music played and people sang
    Just for me, the church bells rang
    Hey! Hey! Hey! Hey!

    Now, he's gone, I don't know why
    And till this day, sometimes I cry
    He didn't even say goodbye
    He didn't take the time to lie

    Bang-Bang, he shot me down
    Bang-Bang, I hit the ground
    Bang-Bang, that awful sound
    Bang-Bang, my baby shot me down

    Κείμενο-έρευνα: Κωνσταντίνος Παυλικιάνης





    Γίνε ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

    Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.

    Στείλε το άρθρο σου

    σχολιάστε το άρθρο


    Για να στείλετε σχόλιο πρέπει να είστε μέλος του MusicHeaven. Παρακαλούμε εγγραφείτε ή συνδεθείτε

    #23447   /   25.09.2011, 12:17   /   Αναφορά
    Εξαιρετικό άρθρο, τα εύσημα στον συγγραφέα!
    #23448   /   25.09.2011, 13:53
    Μπράβο CHE, πολύ ωραίο άρθρο για ένα πολύ ωραίο τραγούδι !!! Πάντως, η αγαπημένη μου εκτέλεσή του [μαζί με την πρωτότυπή του, φυσικά] είναι αυτή που αναφέρεις :





    "και το συγκρότημα του ψυχεδελικού ροκ Vanilla Fudge (περιλαμβάνεται στον πρώτο τους δίσκο με τίτλο το όνομά τους)."



    Τι να κάνουμε, η αγάπη μου για το ψυχεδελικό και προγκρέσσιβ ροκ των 60ς και των 70ς δεν κρύβεται .... Να προσθέσω μόνο ότι οι Vanilla Fudge στον εν λόγω δίσκο έχουν "εντάξει" αυτό το τραγούδι σε ένα "concept" υπό τον τίτλο "Illusions of a childhood" !!! Δηλαδή πριν και μετά από αυτό ακούγονται μικρά μέρη από ήχους hammond, κάποιες σύντομες "ηλεκτροκιθαριθστικές πινελιές" κλπ, οι οποίες, τρόπον τινά, χρησιμεύουν ως "πρόλογος" και "επίλογός" του !!! Και στη μέση ... το Bang Bang, που του έχουν "αλλάξει τα φώτα" και το έχουν μετατρέψει σε .... "ψυχεδελο - χαρντ ροκ" ΕΠΟΣ, προετοιμάζοντας το έδαφος για .... ό,τι θα ακολουθούσε στην επόμενη δεκαετία : Purple, Uriah Heep κλπ κλπ .... Για περισσότερα ... καλύτερα να αναζητήσετε τον δίσκο !!!




    #25008   /   22.07.2012, 14:07   /   Αναφορά

    Μόλις συνελήφθη ο Κουγιουμτζής(;) ή έτσι μου φαίνεται; Όλο το μέτρο κ΄η "στιχοτεχνική" θυμίζει απαρέγκλιτα το "Ήταν Πέντε Ήταν Έξι", που φυσικά ακολουθεί, χρονικά, την παραγωγή αυτής, του: ‘‘Bang Bang (My Baby Shot Me Down)’’.


    Και αυτή η μελωδική εκδοχή αντέχει ενορχήστρωσης με βιολιά, αν και αντικαθίστανται από το υπέροχο μπουζούκι μας...


    Πανέμορφη η Cher, πολύ όμορφη κ' η ερμηνεία της.


    Οι στίχοι βαθιά ρομαντικοί με έντονο ερωτισμό και ρετρό αναπόληση στην αφηγηματικότητά τους.


    Υπάρχει κ΄η εκρηκτική πληθωρική ερμηνεία, της Raquel Welch, που ίσως και δικαίως, οι νεότεροι δεν τη θυμούνται, που με την παρουσία της και τα διαστημικά υπερ-μίνι της, έδωσε τη δική της, κινηματογραφική (μιούζικαλ εκ του "προχείρου") εκδοχή, του τότε βίντεο κλιπ, τύπου (κάπως) Γιάννη Δαλιανίδη. Ήταν το SEX - SYMBOL, μιας και περισσότερο, γενιάς...


    http://www.youtube.com/watch?v=H8HntFX5ST8


    Ένα όμορφο Θέμα με μια ούτως ή άλλως έξυπνη παρουσίαση.


    Καλή συνέχεια CHE !!!