Υπάρχουν πολλές λύσεις. Θα πρέπει όμως να κουβαλάς τον εξοπλισμό που μερικές φορές θα είναι βαρύς.
Αν το μόνο που έχετε είναι μια κιθάρα και ένα μικρόφωνο, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ενισχυτής ρεύματος/μπαταρίας που να έχει είσοδο κιθάρας και μικροφώνου. Οι φορητοί και μπαταρίας των 5 watts VOX, Yamaha κλπ σε ύπαιθρο (εγώ τους χρησιμοποιώ σε υπαίθριες συγκεντρώσεις της Ομάδας Πεζοπόρων και ΚΑΠΗ - οι μπαταρίες τους κρατούν για πάνω από 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας), παρουσιάζουν αρκετά καλά αποτελέσματα.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και την αναφερόμενη μέθοδο chain.
Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την επιλογή των micro amplifiers.
Πχ αρκετοί καταστηματάρχες ή και reviews περιοδικών παραπληροφορούν ως προς την ισχύ, αναφερόμενοι στους αριθμούς των μοντέλων: πχ ο Yamaha Thr 5 σε σχέση με τον Yamaha Thr 10, έχουν ίδια ισχύ (2 Χ 5 watt) απλά ο αριθμός 10 αναφέρεται σε μοντέλο με περισσότερες δυνατότητες (πχ αποθήκευση δικών σου backing tracks) και όχι σε ισχύ 2 Χ 10 watt.
Δείτε τον VA5 σε μια υπαίθρια εκδήλωση:
Φυσικά υπάρχουν και φορητοί ενισχυτές κιθάρας με ισχύ μεγαλύτερη από 5 W από τους ανωτέρω αναφερόμενους, όμως η τιμή τους είναι αλμυρή και μάλλον δεν θα τους βρείτε σε ελληνικά μουσικά καταστήματα, πχ οι φορητοί:
Αξίζει όμως να πληρώσουμε τόσα χρήματα για έναν φορητό που μπορεί να τον χρησιμοποιήσουμε σπανίως σε μέρη χωρίς ΔΕΗ;
Η άποψη μου είναι όχι. Αν κάποτε χρειαστούμε έναν τόσο μεγάλης ισχύος ενισχυτή σε μέρος χωρίς ΔΕΗ είναι προτιμότερο να έχουμε τον ενισχυτή μας των 220 V AC ή να αγοράσουμε ένα πχ διαλέξτε ΕΔΩ και να χρησιμοποιήσουμε μια γεννήτρια ρεύματος, πχ Γεννήτρια 220 V AC αλλά και 12 V DC, (για φόρτιση μπαταριών αυτοκινήτου) 1 KVA/ 0.8 KW. Κόστος 85 Ευρώ ΕΔΩ, που θα μας χρησιμεύει να τροφοδοτήσουμε ταυτόχρονα και λαμπτήρες στον υπαίθριο χώρο χωρίς ΔΕΗ.
Φυσικά αν θέλεις κάτι επαγγελματικό, με τα μεγάλα σου ηχεία και γενικά εξοπλισμό που απαιτεί 220V τότε ρίξε μια ματιά στα παρακάτω LINKS.
Για μηχανήματα που θέλουν 220 V AC υποχρεωτικά, σε μέρος χωρίς ΔΕΗ, απαιτείται:
Αν οι συσκευές σας δεν είναι μπαταρίας και είναι συστήματα PA τότε απαιτείται η αγορά ή η ενοικίαση μιας φορητής γεννήτριας ή αν η κατανάλωση ρεύματος δεν είναι πολύ σημαντική, τότε θα μπορούσε επίσης να εξεταστεί ένα 12v DC / 220 V AC μετατροπέας ρεύματος με φορτιστή για τον εξοπλισμό σας.
Πριν από χρόνια, η γεννήτρια ήταν θορυβώδης, με καπνούς τριγύρω και πολλές φορές κάλυπτε τις μελωδίες ο θόρυβος.
Σήμερα υπάρχουν αθόρυβες φορητές γεννήτριες, που μπορούν να δουλεύουν δίπλα στο μουσικό και να μην ενοχλούν. Πχ η Honda EU2000i θεωρείται από τους μουσικούς αθόρυβη, όμως πολύ ακριβή.
Μπαταρία UPS με περισσότερα Ah (Αμπερώρια) ειδικά τύπου marine battery.
Η μπαταρία μπορεί να αντικατασταθεί με εξωτερική περισσοτέρων αμπερωρίων (Η συνδεσμολογία από γνώστη ηλεκτρονικό) που ανάλογα με το UPS ίσως χρειαστεί να φορτίζεται (όταν δεν χρησιμοποιείται το UPS) από εξωτερικό φορτιστή (γιατί ο φορτιστής του UPS να μην είναι ικανός να τη φορτίσει). Δείτε το άρθρο εδώ:
Τότε όμως (ειδικά αν τα φορτία είναι μεγάλα) ίσως σκεφτείς ότι καλύτερα συμφέρει γεννήτρια (αθόρυβη).
Αν σου αρέσει να γράφεις για μουσικά θέματα, σε περιμένουμε στην ομάδα συντακτών του ιστορικού, ανεξάρτητου, πολυφωνικού, υγιούς και δημοφιλούς ηλεκτρονικού περιοδικού μας.
Στείλε το άρθρο σου
σχολιάστε το άρθρο